Τσίπρας: «Ο λαός θα επιβάλει την κυβερνητική συνεργασία της Αριστεράς»

«Εδώ και αρκετές μέρες το φάντασμα μιας δημοκρατικής κυβέρνησης της Αριστεράς πλανιέται πάνω από την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά «των δυνάμων του πλούτου της διαπλοκής και της τραπεζοκρατίας», βάζοντας και πάλι στο στόχαστρό του κανάλια, τα οποία δεν κατονόμασε.

Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού σχηματισμού στην Ομόνοια, ανέφερε για άλλη μία φορά πως όλες αυτές οι δυνάμεις «σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο και έναν μόνο εφιάλτη: Την κυβέρνηση της Αριστεράς και ανησυχούν πάρα πολύ, φοβούνται μη τυχόν και τη Δευτέρα ξημερώσει μια καινούργια μέρα για το λαό και για τον τόπο». «Καλωσορίζουμε το φόβο τους και τις λυσσαλέες επιθέσεις τους, έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται έχουν δίκιο να μας πολεμάνε … Φτάσαμε ακόμα να μας ζητήσουν να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός» συνέχισε, διαμηνύοντας πως «τ όπλα που θα μας δώσει ο λαός δεν τα καταθέτουμε, η εντολή δεν θα επιστραφεί, η εντολή που θα μας δώσει ο λαός θα γίνει δύναμη για την ανατροπή».

Όπως ανέφερε, στις εκλογές της 6ης Μαΐου «δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ … αναμετράται η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας».
Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος πως «από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία». Όπως ανέφερε, «ο λαός μας με τη ψήφο του τη Κυριακή θα επιβάλει την ενότητα και τη κυβερνητική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς».

Απευθυνόμενος στους αριστερούς ψηφοφόρους, τους ζήτησε να δώσουν «τη μάχη της ενότητας» τονίζοντας πως η Αριστερά κατάφερε να γράψει τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας της, όταν κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις της. Αναφερόμενος στην άρνηση του ΚΚΕ για συνεργασία σημείωσε: «Και ποιος αλήθεια ωφελείται και ποιος χάνει από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ να παραμείνουμε διαιρεμένοι; Μόνο το κατεστημένο, οι τοκογλύφοι και η διαπλοκή ευνοούνται και τρίβουν τα χέρια τους από τη διάσπαση της αριστεράς, όχι ο λαός μας … Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος … Δεν κατανοούμε την επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στη πολεμική με το ΣΥΡΙΖΑ … Στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του λαού μας και όχι το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στις διασπάσεις του παρελθόντος».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στη Δημοκρατική Αριστερά, αφήνοντας και αιχμές: «Δεν κατανοούμε επίσης την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης. Είναι άραγε δυνατό σε αυτή τη κυβέρνηση να χωρά και το κόμμα του κ. Βενιζέλου; Είναι άραγε δυνατό να συμβιβάζεται η πρόοδος με την εφαρμογή του μνημονίου και την απαρέγκλιτη τήρηση της δανειακής σύμβασης; Εμείς απαντάμε ΟΧΙ».

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά της ΝΔ, βάλλοντας κατά των ηγεσιών των κομμάτων τους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο και πρόγραμμα συγκροτημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για την έξοδο από τη κρίση. Όπως ανέφερε, το σχέδιο αυτό βασίζεται στη παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, στην αναδιανομή του πλούτου, με εξισορρόπηση των φορολογικών βαρών και φορολόγηση του συσσωρευμένοι πλούτου, στη διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που δε μπορεί παρά να σημαίνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, στην κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας και όχι των τραπεζιτών.

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι «από την επομένη των εκλογών, η νέα κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας θα κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους, με προτεραιότητα να υψώσει αμέσως ασπίδα προστασίας στην κοινωνία. Θα εφαρμόσουμε μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα. Με στόχο να ανακουφίσουμε αμέσως εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση: τους άνεργους, τους άστεγους, όσους αναζητούν τροφή στα συσσίτια, τους υποαπασχολούμενους, τους φτωχούς και ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Γιατί εμείς θα καταργήσουμε το ειδικό ταμείο που θα συλλέγει όλα τα έσοδα του κράτους δίνοντας προτεραιότητα στους δανειστές. Γιατί εμείς θα αποκαταστήσουμε με δημόσια περιουσία τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε με το PSI, γιατί θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις … Ούτε ένα ευρώ για το χρέος μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και η οικονομία, μέχρι να καταφέρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση διαγραφής του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».