ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ…

Το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε  φέρουν την πλήρη ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και ερωτηθείς για το αν “η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης προκάλεσε ή όχι νέες απαιτήσεις των θεσμών και ειδικά του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα που αφορούν το αφορολόγητο και νέες περικοπές στις συντάξεις”, υποστήριξε:

“Δεν έχει παίξει σε αυτό το θέμα ρόλο η όποια καθυστέρηση. Ήδη απο το φθινόπωρο το ΔΝΤ ζητούσε 2% μέτρα διότι εκτιμούσε ότι το 2019 δεν θα φτάσουμε τον στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Απο τον Δεκέμβριο, όταν πλέον φαινόταν ότι θα πιάναμε τον στόχο, άλλαξε τροπάριο και ζήτησε μέτρα για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων με το επιχείρημα ότι αυτά είναι ποιοτικά διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Αυτά τα επιχειρήματα συνοδεύτηκαν με την επωδό ότι αν αυτά δεν σας αρέσουν υπάρχουν κι άλλα! Πώς είναι λοιπόν δυνατό να μην υπάρχει καθυστέρηση με αυτή την τακτική και με έναν Σόιμπλε που παραμένει σφίγγα σε ό,τι αφορά το χρέος;”.

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

https://www.bankwars.gr/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-eurogroup-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b1/