Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα στη Guardian

Τη διενέργεια διεθνούς διάσκεψης για τη διευθέτηση του χρέους των χωρών του Νότου στο σύνολό τους και όχι μόνο της Ελλάδας πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «The Guardian».  Κεδίκογλου: Φόρεσε «φιλοευρωπαικό» προσωπείο ο Τσίπρας.

Η τελευταία συμφωνία για τη διευθέτηση μέρους του ελληνικού χρέους ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού από τον οποίο δεν θα υπάρξει διέξοδο αλλά «μόνο διαιώνιση της αβεβαιότητας», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα κούρεμα του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της νότιας περιφέρειας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και όπως είπε χαρακτηριστικά προς αυτή την κατεύθυνση «εμείς προτείνουμε μια διάσκεψη κατά το πρότυπο εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το 1953 και απάλλαξε τη Γερμανία από περίπου το 60% του χρέους της».

«Δεν έχει σημασία πού θα γίνει (η διάσκεψη) αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

«Ειρωνεία»αποκάλεσε  το γεγονός ότι «η Ελλάδα ως σύμμαχος χώρα είχε συμμετάσχει σ’ εκείνη τη συνδιάσκεψη κατά την οποία τέθηκαν τα θεμέλια για την ανάδυση του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος της Γερμανίας».

«Η συμφωνία έδινε τη δυνατότητα στην κατεστραμμένη χώρα του Χίτλερ να εξοφλήσει το χρέος της σε περίοδο μεγαλύτερη των τριάντα χρόνων αλλά εξαρτούσε και τη διευθέτηση των υποχρεώσεών της με την οικονομική της πρόοδο» κατέληξε ο Τσίπρας.

Κεδίκογλου: Φόρεσε «φιλοευρωπαικό» προσωπείο ο Τσίπρας

Σε αυστηρή δήλωση προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για τη συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα στη «Guardian» και τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματός του, όπως των κ. κ. Λαφαζάνη, Τόλιου και άλλων, για μονομερή διαγραφή του χρέους.

«Αλήθεια, σε ποιους απευθύνεται το «φιλοευρωπαικό» προσωπείο που φόρεσε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στη «Guardian»; Σίγουρα όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να διακηρύσσουν την πίστη τους στο λόμπι της δραχμής…», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.