ΤτΕ: Οι βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά κρατικών ομολόγων το α΄ εξάμηνο

Τη λίστα με τους βασικούς διαπραγματευτές στην ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων αξιολογώντας τους βάσει της δραστηριότητάς τους κατά τους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας χρονιάς εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η κατάταξη των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς είναι η ακόλουθη:

 1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 2. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 3. BNP PARIBAS SA
 4. COMMERZBANK AG
 5. ALPHA BANK SA
 6. BofA SECURITIES EUROPE SA
 7. SOCIETE GENERALE
 8. JP MORGAN SE
 9. DEUTSCHE BANK AG
 10. EUROBANK S.A.
 11. GOLDMAN SACHS BANK EUROPE SE
 12. BARCLAYS BANK IRELAND PLC
 13. HSBC CONTINENTAL EUROPE GREECE
 14. CITIGROUP GLOBAL MARKETS EUROPE
 15. MORGAN STANLEY EUROPE SE
 16. NOMURA FINANCIAL PRODUCTS EUROPE GmbH
 17. INTESA SANPAOLO S.p.A.
 18. CREDIT SUISSE BANK (EUROPE) S.A.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βασικοί Διαπραγματευτές Αγοράς αξιολογούνται μηνιαίως βάσει της δραστηριότητάς τους στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και βαθμολογούνται σύμφωνα με τα κριτήρια που εισάγει ο Κανονισμός Λειτουργίας τους. Η τελική βαθμολογία τους υπολογίζεται ως το άθροισμα των επιμέρους βαθμών σε κάθε κριτήριο και βάσει αυτής προκύπτει η τελική τους κατάταξη με φθίνουσα σειρά.

Η κατάταξη των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς για το πρώτο εξάμηνο του 2022 δημοσιεύεται βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας τους, ο οποίος εγκρίθηκε με την Κοινή Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος υπ’ αριθμ. 1326/17.12.2018 όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθμ. 527/13.12.2019 και 418/13.12.2021 Κοινές Αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καταλήγει η ανακοίνωση.