ΤΩΡΑ: Καρατζαφέρης: ” Εαν ο κ. Παπαδήμος θέλει να κρατήσει τους υπουργούς μου παρότι θα καταψηφίσουν εγώ δεν τους αποσύρω”

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του ο Προεδρος του ΛΑΟΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση.

“Αυτο που συνέβη από χθες το βράδυ εως τωρα με έπεισε ότι μας υπολογίζουν περισσότερο”, είπε αρχίζοντας την συνέντευξη ο κ. Καρατζαφέρης.

Και συνέχισε: “Αν σας έδειχνα το κινητό μου και βλέπατε ποιοί με πήραν τηλέφωνο θα αντιλαμβανόσαστε το βάρος που κουβαλάμε. Για 2 χρόνια πιέστηκα να πείσω ότι το κουρασμένο πολιτικό σύστημα θελει αλλαγη. Δυο χρόνια φωναζα για μια κυβέρνηση εθνικης σωτηρίας συνευθύνης.

Πριν τρεις μήνες, τα δυο μεγάλα κόμματα σε έναν πανικό εξευρέσεως πρωθυπουργού πρότειναν την πρωθυπουργία σε πιθανούς και απίθανους και είχε ευτελιστεί μόνο από την προσφορά του πρωθυπουργικου χαρτοφυλακιου ο θεσμός. Οι 2 πρωταγωνιστές με φώναξαν την τελευταία ημέρα. Τους υπέδειξα ότι οι λύσεις είναι ατελέσφορες και επέμενα στην λύση Παπαδήμου.”

Σε άλλο σημείο είπε ότι “Την τελευταία στιγμή και προκειμένου να σωθεί η σύνταξη της τρίτης ηλικίας, άρχισε ένα άγριο ψαλίδισμα από το ταμείο των ενόπλων δυνάμεων, τινάζοντας το αρχιπέλαγος στον αέρα. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είχα λόγους να συνεχίσω την διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις 6 η ώρα να αποχωρήσω. Μου είπαν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί θα γίνει ταραχή στις αγορές. Εγιναν κάποια πράγματα σοβαρά και κάποια τραγελαφικά.”

“Δεν τα ξεκαθάρισα όλα εκείνο το βράδυ γιατί ειχε εξελιξεις και το Eurogroup ήταν σε εξέλιξη. Η Lehman Brothers έπεσε και έκανε 2 χρόνια να συνέλθει το σύστημα. Πόσο μάλλον αν πέσει μια χώρα. Η κα Μέρκελ ενώ έχει ζευγάρι των 5 παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου”.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ