Τώρα είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να περάσουν τα μέτρα (ΑΠΟΨΗ)

 

Ηταν όντως ωραία το καλοκαίρι για τον Τσίπρα και την κυβερνητική του παρέα. Εκαναν ακριβώς ό,τι ήθελαν και πάλι βγήκαν από πάνω.

Στην αρχή έβαλαν έναν ημιπαράφρονα τύπο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους, τον Βαρουφάκη, ο οποίος τα διέλυσε όλα κυριολεκτικά οδηγώντας τη χώρα σε τελείως λάθος δρόμο. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήρε μια ακραία και αχρείαστη απόφαση με το δημοψήφισμα που μας οδήγησε σε capital controls και πολύ κοντά στο Grexit. Και αφού τα έκαναν όλα αυτά, πήγαν στη Βουλή και κατήγγειλαν την αντιπολίτευση που, βολικά, τους βοήθησε να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο και στο τέλος έκαναν εκλογές και τις κέρδισαν.

Ολα τέλεια όντως, λοιπόν, γι’ αυτούς τους απίθανους τύπους που μας κυβερνούν.
Για την ιστορία πάντως και για να έχουμε υπόψη μας ότι δεν φταίνε οι ίδιοι μόνο για την ανοχή που λαμβάνουν αλλά ευθύνεται και η αντιπολίτευση και ο ίδιος ο κόσμος φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί το εξής: Πρώτον, την τελευταία πενταετία η μισή Ευρωζώνη έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης και της ύφεσης, αλλά όλοι κατάφεραν με την εφαρμογή ενός -άντε και ενός ακόμα μικρού συμπληρωματικού- μνημονίου να βγουν από την κρίση.

Κι αυτό πολύ απλά γιατί εφάρμοσαν ό,τι είχαν ψηφίσει. Εδώ συνέβη φυσικά το ακριβώς αντίθετο: κορόιδευε ο Παπανδρέου στο πρώτο μνημόνιο τους δανειστές, μισοεφάρμοσε ο Σαμαράς το δεύτερο μνημόνιο για 16 μήνες όλο κι όλο, και μετά επήλθε το απόλυτο χάος, μέχρι σήμερα, με το αλαλούμ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, όλοι οι λαοί άλλαξαν κυβερνήσεις προς τα δεξιά ή τα αριστερά πάνω στη διαδικασία της κρίσης, αλλά… Podemos δεν εξέλεξαν που να λένε και να κάνουν τρέλες. Δείτε πού είναι σήμερα το δίδυμο αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις της Ισπανίας, τέταρτο κόμμα με το ζόρι.

Εν πάση περιπτώσει, στη ζωή δεν πρέπει να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα, που λένε και οι Εγγλέζοι, άρα κοιτάμε μπροστά. Και ο Στουρνάρας έχει δίκιο, τώρα είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. μέχρι να ψηφιστούν όλα τα μέτρα, ακόμα και τα λάθος. Το έχουμε ξαναδεί άλλωστε το έργο και επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ: στηρίξαμε τις κυβερνήσεις που έπρεπε να πάρουν τα μέτρα των μνημονίων έστω κι αν αρκετά από αυτά ήταν λάθος.

Μακάρι να είχαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σήμερα τη λογική Λεβέντη για τον σχηματισμό μιας οικουμενικής που θα πέρναγε τα δύσκολα στην οικονομία και το Προσφυγικό και θα προετοίμαζε την επόμενη μέρα της χώρας, αλλά αυτό δεν φαίνεται.

Ας είναι, ας περάσουν τότε όπως είμαστε πολιτικά και μετά θα έρθει κάτι πιο σοβαρό, μετρημένο και αποτελεσματικό στην πολιτική σκηνή. Αρκεί να μην ξαναπέσουμε έξω”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ