ΥΠΟΙΚ προς ΣΥΡΙΖΑ: Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως 15/7

Έως τα μέσα Ιουλίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου. Την ενημέρωση αυτή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε.

Πηγές που γνωρίζουν το τι ειπώθηκε στη συνάντηση και με τις οποίες επικοινώνησε το Capital υποστηρίζουν ότι η εικόνα στο δημόσιο ταμείο δεν είναι τόσο κακή όσο παρουσιάζεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ανάλογη εικόνα προκύπτει και από τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξερχόμενα από το γραφείο του υπηρεσιακού υπουργού με τον οποίον είχαν ενημερωτική συνάντηση ανέφεραν ότι η πορεία των εσόδων είναι καλύτερη από την αναμενόμενη, με δεδομένο το ύψος της ύφεσης. Σύμφωνα με τους ίδιους, η θετικότερη εξέλιξη προέρχεται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα οι φορολογικοί έλεγχοι.

Τα στελέχη ήταν λιτά στις δηλώσεις του παραπέμποντας σε ανακοίνωση του κόμματος που θα εκδοθεί αργότερα. Αυτό που άφησαν να εννοηθεί ήταν πως η παρουσίαση του υπουργείου δείχνει μια αισιόδοξη εικόνα σε σχέση με όσα θα περίμενε κανείς, δεδομένης της ύφεσης κατά 6,5%.

Τα στελέχη ανέφεραν επίσης ότι συζητήθηκε και το θέμα των δαπανών αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας για τα οποία θα υπάρξει ειδική συνάντηση εντός της εβδομάδας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση μετείχαν οι κ.κ. Γ.Μηλιός,Τ. Αλεξιάδης, Ν. Κουτσόυκος και Π. Λαφαζάνης.

Πηγή:www.capital.gr