>Υποχωρεί το spread εν αναμονή της γερμανικής ψηφοφορίας

>

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ελληνικά spreads και CDS εν μέσω προσδοκιών ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα στηρίξει στη σημερινή ψηφοφορία την επέκταση των κεφαλαίων του EFSF.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund υποχωρεί στις 2.086 μ.β. την Πέμπτη, κατά 17,23 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται και τα spreads Ιρλανδίας και Πορτογαλία, με το δεύτερο να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση (ύψους 28 μονάδων βάσης) στις 933 μ.β., ενώ το ιρλανδικό υποχωρεί κατά 2,63 μ.β. στις 585 μ.β.

Αντίθετα, ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα τα spreads Ισπανίας και Ιταλίας στις 312 μ.β. (+1,45 μ.β.) και 368 μ.β. (+4,83 μ.β.), αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις στη σημερινή δημοπρασία τίτλων της Ιταλίας διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Αποκλιμάκωση παρατηρείται την Πέμπτη και στα ασφάλιστρα κινδύνου της Ελλάδας, με τα πενταετή CDS να υποχωρούν στις 5.624 μ.β. Τα CDS Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας διαμορφώνονται αντίστοιχα στις 729 μ.β., 1.102 μ.β. και 465 μ.β.