>Υποψήφια για 3η θητεία η Ανγκελα Μέρκελ

>
Να διεκδικήσει και τρίτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία προτίθεται η Ανγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε η ίδια, ακριβώς πριν αναχωρήσει για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στις ακτές της Βαλτικής, στην Πολωνία, μετά του συζύγου της Γιοακίμ Σάουερ.

Πράγματι, προτού αναχωρήσει σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Sat-1 TV εξέφρασε για πρώτη φορά δημόσια την πρόθεσή της να διεκδικήσει και τρίτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία το 2013.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα «Τα Νέα», τι κι αν η κεντροαριστερή αντιπολίτευση – Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι – προηγείται σταθερά στην πρόθεση ψήφου του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της; Τι κι αν οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους ψηφοφόρους να προτιμούν, αντί της Μέρκελ, τόσο τον (σοσιαλδημοκράτη) πρώην υπουργό Οικονομικών της Πέερ Στάινμπρουκ, όσο και τον (επίσης σοσιαλδημοκράτη) πρώην υπουργό Εξωτερικών της Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ; Η φράου Μέρκελ έστειλε το μήνυμα πως δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Και δηλώνει ειρωνικά στο Sat-1 TV: «Ελπίζω πραγματικά να καταφέρει να βρει το SPD έναν αντίπαλο υποψήφιο για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές».