Αρχική top Φεύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα; Το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”

Φεύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα; Το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”

Έντονος προβληματισμός σε Αθήνα και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη σκοπιμότητα συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ:

“Στον “αέρα” βρίσκεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, η συζήτηση για την οποία θα ανοίξει μέσα στον Ιανουάριο. Κι αυτό διότι τα προβλήματα που το άφησαν εκτός στην πρώτη φάση παραμένουν, ενώ η εμπλοκή του στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις αποδεικνύεται αντιπαραγωγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός προβληματισμός ετέθη και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στο πλαίσιο της συζήτησής τους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Την ίδια ώρα, από τη Ρώμη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, “διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της”. Οι τριβές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης μπορεί να αποδειχθούν ευνοϊκές για μια πιθανή απεμπλοκή του, με την οποία άλλωστε φλέρταραν και πολλοί εντός του Ταμείου ήδη από το 2014″.

Έντονος προβληματισμός σε Αθήνα και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη σκοπιμότητα συμμετοχής του στο νέο πρόγραμμα.

Στον “αέρα” βρίσκεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, η συζήτηση για την οποία θα ανοίξει μέσα στον Ιανουάριο. Κι αυτό διότι τα προβλήματα που το άφησαν εκτός στην πρώτη φάση παραμένουν, ενώ η εμπλοκή του στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις αποδεικνύεται αντιπαραγωγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός προβληματισμός ετέθη και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στο πλαίσιο της συζήτησής τους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Την ίδια ώρα, από τη Ρώμη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, “διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της”. Οι τριβές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης μπορεί να αποδειχθούν ευνοϊκές για μια πιθανή απεμπλοκή του, με την οποία άλλωστε φλέρταραν και πολλοί εντός του Ταμείου ήδη από το 2014.

http://1.bp.blogspot.com/-fHqsYN0PSsM/VmM6zO-qCoI/AAAAAAAKnj8/nqxpd_okBtE/s1600/aygh.jpg