Φθηνότερα τα φάρμακα – Εξοικονόνηση 300-400 εκατ ευρώ!

Μειωμένες τιμές στο σύνολο των φαρμάκων προβλέπει το νέο δελτίο τιμών που παρέδωσε,  ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, με το νέο δελτίο τιμών μειώνονται κατά 300 – 400 εκατ. ευρώ οι τιμές των φαρμάκων και «οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν φθηνότερα φάρμακα, δηλαδή και η συμμετοχή τους θα είναι φθηνότερη».

Οπως είπε, οι μειώσεις αφορούν στο σύνολο των φαρμάκων και από τα 12.000 σκευάσματα «κανένα δεν παίρνει αύξηση, τα περισσότερα μειώνονται, κάποια ελάχιστα μένουν στις ίδιες τιμές». Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Ανάπτυξης, ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας την τιμολόγηση των φαρμάκων με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, το έργο της τιμολόγησης ολοκληρώθηκε 16 ημέρες μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας αυτής από τον ΕΟΦ και μόλις 6 ημέρες μετά την έκδοση της αγορανομικής διάταξης που καθορίζει τον τρόπο τιμολόγησης.