Χατζηδάκης: Δε με αφορά η λογική των τερτιπιών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων
«Εγώ θα πολιτευτώ, σαν να είναι η τελευταία μου θητεία. Επομένως, όλα αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Θα κάνω αυτό που νομίζω σωστό, με βάση τη συνείδηση μου και με βάση το συμφέρον της πατρίδας μου, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι. Αυτό θα κάνω. Η επικοινωνιακή λογική και των δημοσίων σχέσεων, όλα αυτά τα τερτίπια, δεν με αφορούν, διότι η Ελλάδα δίνει μια μάχη με το χρόνο κι αυτή τη μάχη πρέπει να τη κερδίσουμε». Με αυτή τη δήλωση στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης στις προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις αποκρατικοποιήσεις.
Υπογράμμισε ότι πρώτη ενέργεια είναι η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης απέναντι στη χώρα και, στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο, όπως είπε, να παραμείνει το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πρόσθεσε, όμως, πως «χρειάζεται και μια μίνιμουμ συναίνεση από την αντιπολίτευση. Γιατί, τυχόν αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα είναι, δυστυχώς, και μαθηματικά, αποτυχία και για τη χώρα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ακριβώς γιατί βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα».
Τόνισε, επίσης, πως δεύτερη προτεραιότητα είναι η ρευστότητα στην αγορά αναφέροντας: «Μίλησα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Για την επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό, όπου και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα. Για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την επιστροφή των 6,8 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα που χρωστάει το δημόσιο, για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο».
Τρίτη προτεραιότητα είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, που μπορεί «να γίνει, κι από τους κοινοτικούς πόρους, μπορεί να γίνει από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, είτε είναι οδικοί άξονες, είτε είναι έργα στο περιβάλλον, είτε σε άλλους τομείς, με ταυτόχρονο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, με απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, πόλεμο στη γραφειοκρατία και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, όχι για λόγους ταμειακούς, αλλά για λόγους αναπτυξιακούς».