Χατζηδάκης στο TikTok για τη φοροδιαφυγή: «Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια – Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο»

Στη μάχη που δίνει η ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε βίντεο στο TikTok.

«Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια! Ούτε έχει «Ράμπο» που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok!», είπε στην αρχή του βίντεο ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας αναφορά στις αποκαλύψεις που έγιναν το περασμένο διάστημα με αφορμή γάμο γνωστής influencer.

Συνεχίζοντας απαρίθμησε το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για η φοροδιαφυγή ο 2024.

Αναλυτικά η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια! Ούτε έχει «Ράμπο» που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok!

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φοροδιαφυγή και θα το εφαρμόσουμε φέτος, το 2024:

  • Επεκτείνονται τα POS σχεδόν παντού.
  • Διασυνδέονται οι ταμειακές μηχανές με τα POS στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Αξιοποιούνται νέα, ψηφιακά εργαλεία παντού: το Mydata, ψηφιακό πελατολόγιο, ψηφιακό δελτίο αποστολής και ηλεκτρονική τιμολόγηση οριζόντια.
  • Εφαρμόζεται ήδη η απαγόρευση χρήσης μετρητών κατά την αγοραπωλησία ακινήτων.
  • Ψηφίσαμε ήδη και ξεκινάμε να εφαρμόζουμε την πιο αυστηρή ρύθμιση που πέρασε ποτέ για το λαθρεμπόριο των καυσίμων.
  • Μετά από πολλά χρόνια, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος θα πληρώσει μεσοσταθμικά λιγότερους φόρους από ό,τι ο ελεύθερος επαγγελματίας.
  • Και οι πόροι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πάνε ήδη στην ενίσχυση της κοινωνικής μας πολιτικής!
@kostis_hatzidakis Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια! Ούτε έχει «Ράμπο» που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok! Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φοροδιαφυγή και θα το εφαρμόσουμε φέτος, το 2024. #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada #greece #politics ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Το χιούμορ του Χατζηδάκη για τα παγκάρια των εκκλησιών

Το βίντεο στο TikTok κλείνει με ένα χιουμοριστικό behind the scenes στιγμιότυπο, στο οποίο ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Επεκτείνονται τα POS σχεδόν παντού. Μόνο τα παγκάρια των εκκλησιών θα μείνουν απέξω». Αμέσως όμως ρωτά τους συνεργάτες του: «Να το πω για τα παγκάρια των εκκλησιών ή να μην το πω;».