>ΧΑ: Αδυνατεί να αντιδράσει…

>
Δεν είναι μόνο η σεναριολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που “χαντακώνει” το ΧΑ ούτε και η ολοένα εντονότερη αναβλητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, είναι και οι οίκοι και οι τράπεζες που κάνουν τη “ζημιά” και ρίχνουν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στα χαμηλά.

Το ΧΑ παρακολουθεί τα δρώμενα ανήμπορο να αντιδράσει… Πριν το Πάσχα το e-mail της Citigroup για επικείμενη χρεοκοπία έβαλε “φωτιά” στο οικονομικό επιτελείο και “κλόνισε” το ελληνικό χρηματιστήριο.

Μετά το Πάσχα report της Deutsche Bank που λέει ότι στην επικείμενη αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley, η Alpha και η Eurobank θα τεθούν εκτός, “βυθίζει” και προβληματίζει την αγορά. Και όλα αυτά ενώ τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας “σαρώνει” τα υπουργεία, ζητώντας ρεαλιστικότερους όρους στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, με την εξασφάλιση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ να “κρέμεται από μία κλωστή”.

Την ίδια στιγμή, η αγορά επικεντρώνεται και στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ και Τιτάνα, για τα οποία οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πτώση της κερδοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ υποχώρησε κατά 1,1% στις 1.413 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 72 εκατ. ευρώ.