ΧΑ: Διστακτικός ο Γενικός Δείκτης, ανοδικά οι τράπεζες

Διστακτική είναι η κίνηση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ την Τετάρτη, παρά τα κέρδη έως 4,1% νωρίτερα στις τράπεζες και με το ενδιαφέρον της αγοράς να παραμένει σταθερά εστιασμένο στις εξελίξεις που αφορούν το PSI.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται εκ νέου οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, με άνοδο έως και άνω του 5%, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

«Φαίνεται ότι σε αυτό το σημείο οι επενδυτές προεξοφλούν την επιτυχία του PSI και, γι’ αυτό, θα αναμέναμε την αγορά να συνεχίσει σε θετικούς τόνους και σήμερα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Eurobank Securities, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και στο σχόλιο της Piraeus Sec.

Από την πλευρά της η Beta Securities επισημαίνει ότι «όπως και να έχει, η αγορά παραμένει επί της ουσίας σε στάση αναμονής αφού δεν υπάρχει ως γεγονός κάτι το οποίο να μεταβάλει τα έως τώρα γνωστά δεδομένα και η χθεσινή συνεδρίαση -όπως και η συνεδρίαση της Δευτέρας- προσφέρονται περισσότερο ως εμπειρίες εντυπώσεων».

«Αν και όλα θα ξεκαθαριστούν αύριο το βράδυ σε ό,τι αφορά την συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων στο PSI, θα δίναμε προβάδισμα στο θετικό σενάριο καθώς η χθεσινή ανοδική επικράτηση εκτός από τον αυξημένο τζίρο έγινε σε περιβάλλον ακραίων αρνητικών διακυμάνσεων στο εξωτερικό και θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ένδειξη προεξόφλησης από χαρτοφυλάκια που έχουν καλύτερη πρόσβαση στις εξελίξεις του PSI» προσθέτει η Beta.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 753,01 μονάδες με απώλειες 0,28%, κινούμενος μέχρι στιγμής με εναλλαγές προσήμου σε εύρος διακύμανσης 11 περίπου μονάδων.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που ενισχυόταν έως και 4,06%, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 1,25% στις 422,67 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 42 εκατ. τεμαχίων αξίας 35 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 63 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, 67 υποχωρούν και 23 διατηρούνται αμετάβλητες.

Του Δημήτρη Ζάντζα
Πηγή:www.capital.gr