ΧΑ: Σταθεροποιητικά ο ΓΔ, ήπια άνοδος στις τράπεζες

Σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης και με εναλλαγές προσήμου η κίνηση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ την Παρασκευή, στο κλίμα που διαμορφώνει το χθεσινό «οκ» του Eurogroup.

Σε θετικό έδαφος, με κέρδη έως 3,91% νωρίτερα, κινείται ο δείκτης των τραπεζών, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, TT και ΕΤΕ, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές των Τιτάν, Jumbo και Τρ. Κύπρου, με απώλειες άνω του 2%.

«Σταδιακά εδραιώνεται -από την ροή νέων- η πεποίθηση ότι το σφιχτό χρονοδιάγραμμα ενεργειών που απαιτείται για την εκταμίευση των δανείων που απορρέουν από την συμφωνία του νέου μνημονίου θα τηρηθεί, απομακρύνοντας οριστικά αρνητικά σενάρια που σχετίζονταν με αστοχίες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του PSI» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση χθες και το γύρισμα της αγοράς από τα χαμηλά της ημέρας σε θετικό έδαφος με σχετικά μετριοπαθή τζίρο δείχνει ότι η προσφορά είναι αναχαιτίσιμη και οι αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα έχουν τον έλεγχο των κινήσεων στην διαχείριση της τάσης» σχολιάζει η Beta, προσθέτοντας ότι «κλείσιμο πάνω από τις 760 μονάδες σήμερα θα ενεργοποιήσει εκ νέου σήματα αγοράς από βραχυπρόθεσμους τεχνικούς δείκτες, οι οποίοι ακολουθούνται από την πλειοψηφία των βραχυπρόθεσμων χαρτοφυλακίων προσδίδοντας επιτάχυνση στην ανοδική τάση αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες καταγραφής νέων υψηλότερων επιπέδων για το 2012».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 747,70 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,02%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως 0,48%, παρά τα κέρδη 0,97% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 1,65% στις 405,35 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 22,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 13 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 54 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 42 υποχωρούν και 24 διατηρούνται αμετάβλητες.