ΧΑ: Σχόλιο αγοράς 10.05.2012

Με την εκρηκτική άνοδο του τραπεζικού κλάδου οι αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά. Πιο συγκεκριμένα ο γενικός δείκτης τερμάτισε την συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 4,19% στις 640,91 μονάδες. Με τον συνολικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 37.559.968€ και την συναλλακτική δραστηριότητα στις 37.344.946 μετοχές. Στην αγορά των πακέτων σήμερα δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο προς επισήμανση. Το 35,49% του συνολικού τζίρου πραγματοποιήθηκε από τρεις τίτλους (ΕΤΕ, ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΟΠΑΠ), με την μερίδα του λέοντος να την έχει ο τίτλος της ΕΤΕ με ποσοστό 20,60%.

Δείκτης Τραπεζών
Δείκτης Τραπεζών

Μεγάλος μέρος των τραπεζών κινήθηκε με διψήφια ποσοστά κερδών και με την ΑΛΦΑ να ολοκληρώνει την συνεδρίαση με τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη +15,24% στα 0,8320€. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά η τιμής της έφτασε στα 0,90€.

ALPHA BANK
ALPHA BANK

Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο παράγωγο του FTSE/ASE 20 που με μια θεαματική άνοδο βρέθηκε να διαπραγματεύεται πάνω από τις 240,00 μονάδες (last trade 242,25) αρκετά καλό όγκο συναλλαγών. Αναμένουμε το δελτίο του χρηματιστηρίου παραγώγων για να μπορέσουμε να έχουμε μια εικόνα για την πορεία των ανοιχτών θέσεων.

FTSE/ASE 20
FTSE/ASE 20

Όπως είχαμε αναφέρει και στο χθεσινό μας σχόλιο, αναμέναμε μια τεχνική αντίδραση καθώς είχαμε εισέλθει σε υπερπουλημένες ζώνες συναλλαγών. Επίσης οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί με την πιθανή συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας έδωσαν ακόμα πιο εκρηκτικές διαστάσεις στην σημερινή συνεδρίαση με τις προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα.

Πιστεύουμε ότι ο τραπεζικός δείκτης θα κάνει μια προσπάθεια προς τις 272 μονάδες, αντίστοιχα των γενικό δείκτη να δοκιμάζει τις 660 μονάδες και τον FTSE/ASE 20 να προσπαθεί την περιοχή του 248.

Παρόλο την πολύ δυναμική συνεδρίαση και την πιθανή συγκρότηση κυβέρνησης (αν επαληθευτούν οι προσδοκίες), η νευρικότητα θα παραμείνει. Η αγορά είναι αντιμέτωπη με την στάση της Ευρώπης απέναντι στα πολιτικά  τεκταινόμενα. Μην ξεχνάμε ότι θα υπάρξουν πιέσεις για την συνέχιση των προγραμμάτων και με βασικό μοχλό πίεσης τις δόσεις (είτε το ύψος, είτε τις χρονικές καθυστερήσεις).

Τα βασικά σημεία pivot δείτε εδώ

 

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital
DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.