ΧΑ: Σχόλιο Αγοράς 16.05.12

Συνέχεια του αρνητικού κλίματος και σήμερα μετά και από την αφαίρεση της ΕΤΕ και του ΟΤΕ από τον δείκτη MSCI Standard Greece Index και την προσθήκη τους στον δείκτη MSCI Small Cap Index. Η αλλαγή αυτή ήταν μια αρνητική έκπληξη για την αγορά, εξανεμίζοντας τα πρωινά κέρδη και την όποια προσπάθεια για αντίδραση.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες -1,33% στα 555,42 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 49.038.285€ και 38.468.414 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 3.140.004€ με τα πακέτα της ΕΕΕΚ (56.690 και 103.266 τεμάχια στα 12,6267 (+5,22)) και της ΜΠΕΛΑ (350.000 τεμάχια στα 3,20€ (0,00)).

Στο επίκεντρο των πωλήσεων, παρά τα αρχικά πρωινά κέρδη βρέθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι με τον αντίστοιχο δείκτη να ολοκληρώνει την συνεδρίαση με απώλειες της τάξεως -7,09% και να κλείνει στις οριακά πάνω από τις 200 μονάδες στις 202,31.

 

Αναμενόμενα ένα από τους τίτλους που δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις τράπεζες ήταν η ΕΤΕ με απώλειες -13,48% και τιμή κλεισίματος 1,22€, μετά και την αλλαγή στους δείκτες της Morgan Stanley.

 

Άλλος ένα τίτλος που δέχτηκε καταιγισμό πωλήσεων για τον ίδιο κυρίως λόγω ήταν ο ΟΤΕ που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στην τιμή 1,61€ με πολύ βαριές απώλειες -15,26%.

 

 

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα και στα προηγούμενα σχόλια, η νευρικότητα και η αστάθεια στην αγορά βρίσκονται στο ζενίθ. Αυτό κάνει την αγορά πολύ δύσκολή και αρκετά επικίνδυνη. Επίσης στο σχάσιμο σχόλιο είχαμε αναφέρει ότι οι τιμές κλεισίματος δείχνουν την προδιάθεση για χαμηλότερες τιμές. Αυτό συνέβη και στην σημερινή συνεδρίαση, άσχετα με τα γεγονότα.  Πιστεύουμε ότι η ΕΤΕ θα δει και χαμηλότερα επίπεδα, πολύ πιθανό και το 1,11€, με συνέπεια λόγω βαρύτητας να πιέζει την αγορά.

Βέβαια μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, οι τιμές έχουν πάλι συμπιεστεί αρκετά και πολύ πιθανό να βγει κάποιου είδους τεχνική αντίδραση. Θέλει πολύ προσοχή το trading και με αυστηρά stop loss.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

 

Πηγή: DSP CAPITAL
email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.