ΧΑ: Σχόλιο Αγοράς 17.05.12

Στον κόκκινο συνέχισε και για σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών, εν μέσω ανησυχιών για την Ελλάδα καθώς και τα συνεχόμενα αρνητικά στοιχεία για την πορεία των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του –3,41% στις 536,49 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 47.704.953€ και 30.896.739 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 3.058.120€ με τα πακέτα τα πακέτα του ΟΠΑΠ να πρωταγωνιστούν (100.000 στην τιμή 4,62€ (-2,74%), 100.000 στην τιμή 4,63€ (-2,53%) και 200.000 στην τιμή 4,40€ (-7,37%)).

Και σήμερα οι τίτλοι των τραπεζών δέχτηκαν πιέσεις με τον τραπεζικό δείκτη να ολοκληρώνει την συνεδρίαση με απώλειες -2,72% και να κλείνει κάτω από τις 200 μονάδες στις 196,80.

Μεγάλες πιέσεις δέχτηκε ο τίτλος του ΟΤΕ (-8,07% <1,48€>) σε συνέχεια των χτεσινών πωλήσεων από την απρόσμενη αλλαγή στον δείκτη της Morgan Stanley.

Μεγάλες πιέσεις δέχτηκε ακόμα ένας μη τραπεζικός τίτλος, αυτός του ΟΠΑΠ (-7.37% <4.40€>)

Όπως αναφέρουμε συστηματικά πλέον, η νευρικότητα και η απογοήτευση έχουν κυριέψει την αγορά με αυτό να έχει ως συνέπεια την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών. Θα τονίσουμε όμως και πάλι ότι λόγο της μεγάλης συμπίεσης των τιμών είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια αρκετά δυνατή σε ένταση, αμφιβόλου διάρκειας, τεχνικής αντίδρασης.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

 

Πηγή: DSP CAPITAL
email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.