ΧΑ: Τι λένε για μετοχές

Τράπεζα Κύπρου: Σύσταση «buy» δίνει η Eurobank Χρηματιστηριακή

Την επενδυτική σύσταση «buy» και την τιμή στόχο του 0,89 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Eurobank Χρηματιστηριακή μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Μάλιστα, η Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας ήταν καλύτερα απ’ ό,τι αναμένονταν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Παρά τις δύσκολες λειτουργικές συνθήκες, εκτιμούμε το γεγονός ότι ο όμιλος διατηρεί ως τώρα την κερδοφορία του μαζί με την επαρκή ρευστότητά του».

ΟΤΕ: Χαμηλώνει τον πήχυ η Alpha Finance
Σε 4 ευρώ από 4,6 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Alpha Finance, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «outperform».

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ εξέπληξαν θετικά την αγορά, με την αφοσίωση της διοίκησης στις ανάγκες αναχρηματοδότησης και στον περιορισμό του κόστους να αποτελούν το σημείο-κλειδί της θετικής αυτής απόδοσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2012, λαμβάνοντας υπόψη την καλή απόδοση στο πρώτο τρίμηνο, την πώληση της Telekom Serbia και την πιθανή πώληση της Hellas Sat.

Στο μεταξύ, σε «Β-» από «ΒΒ» υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του ΟΤΕ η Fitch, μετά και την υποβάθμιση της Ελλάδας.

UBS: Αναπόφευκτη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, προκρίνει ως κεντρικό σενάριο η UBS και επισημαίνει πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ελβετικού οίκου, η αναδιάρθρωση θα κοστίσει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους 60 δισ. ευρώ ενώ στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, το κόστος για τους Ευρωπαίους θα ανέλθει στα 225 δισ. ευρώ. Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βασίζεται σε δύο σενάρια σύμφωνα με τον ελβετικό οίκο, είτε με «κούρεμα» κατά το ένα τρίτο του χρέους, είτε κατά το ήμισυ.

Στην πρώτη περίπτωση οι απώλειες για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους θα διαμορφώνονταν στα 60,6 δισ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή αν το «κούρεμα» ανέλθει στο 50%, οι απώλειες θα ανέλθουν στα 91 δισ. ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μανέττας