ΧΡΕΗ – 100 ΔΟΣΕΙΣ: Όλες οι αλλαγές – “Ξαφνικός θάνατος” για χιλιάδες οφειλέτες

xreh -ε εφαρμογή τίθεται η νέα διάταξη του πολυνομοσχεδίου που «πετά» εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων όσους δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν εντός 30 ημερών νέες φορολογικές υποχρεώσεις τους. 

 

 

Σε εφαρμογή τίθεται η νέα διάταξη του πολυνομοσχεδίου που «πετά» εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων όσους δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν εντός 30 ημερών νέες φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Βάσει της διάταξης, όσοι οφειλέτες έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις είναι υποχρεωμένοι να εξοφλούν ή να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, βγαίνουν αυτόματα από την ρύθμιση των 100 δόσεων και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η αλλαγή αυτή ισχύει για νέες φορολογικές οφειλές που θα προκύψουν μετά την 15η Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των 100 δόσεων, δεν πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, θα έχει περιθώριο 30 ημερών είτε να εξοφλήσει την οφειλή του αυτή, είτε να την εντάξει στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Εάν δεν το κάνει, τότε θα χάνει τη ρύθμιση των άλλων οφειλών του βάσει των 100 δόσεων.

Από 1ης Ιουλίου 2016, τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά, καθώς το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών περιορίζεται σε 15 ημέρες.