Χωρίς αποζημίωση οι Έλληνες ιδιώτες-ομολογιούχοι

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών…
Ευ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων σε σχέση με ομολογιούχους άλλων χωρών. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιμένει, πάντως, να αφήνει το ζήτημα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τόνισε ότι το Eurogroup έλαβε διαβεβαίωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει κανένα είδος αποζημίωσης -είτε άμεση, είτε έμμεση- προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, διότι όπως είπε, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο και σε άλλες χώρες.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευ.Βενιζέλος, ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά αποζημίωση, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα.

Με την αποστροφή του λόγου του αυτή, ο κ. Βενιζέλος αφήνει εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος τρόπος αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που κατέχουν τίτλους μικρότερους των 100.000 ευρώ, αντί αποταμίευσης.

Από την πλευρά τους, τα φυσικά πρόσωπα συντονίζονται για την διεκδίκηση αποζημιώσεων, ετοιμάζοντας μαζικές και ατομικές αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου.

Ήδη, ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, που αριθμεί περίπου 1.500 μέλη, έχει έρθει σε επαφή με μεγάλα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να εκπροσωπηθούν νομικά.

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιούν οι Έλληνες αποταμιευτές

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί ο Σύλλογος των Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση για το «κούρεμα» που επιβλήθηκε στα ομόλογα των φυσικών προσώπων, έπειτα και από την ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων σε σχέση με ομολογιούχους άλλων χωρών.