>"Ψηλώνουν" οι αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις

>
Το 5% «βλέπουν» και πάλι τα επιτόκια προθεσμίας και τις τελευταίες μέρες οι τράπεζες, έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων καταθέσεων.

Οι υψηλές αποδόσεις εξάλλου αποτελούν και την καλύτερη «διαφήμιση» για να διατηρήσουν οι τράπεζες τα υπόλοιπα καταθέσεων. Διότι μπορεί να σταμάτησε η φυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό όμως τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για να καλύψουν ανάγκες τους «τρώνε από τα έτοιμα».

Ύστερα δε και από την αύξηση του περασμένου Απριλίου θα ευρωεπιτόκια από την ΕΚΤ, είχαμε άνοδο στα επιτόκια των προθεσμιακών.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Ταμείων δείχνει για άλλη μια φορά τον δρόμο καθώς αύξησε στο 4,5% το επιτόκιο της τρίμηνης προθεσμιακής για ποσά από 5.000 ευρώ και στο 4,7% το επιτόκιο στην τρίμηνη για ποσά από 100.000 ευρώ και άνω.

Η Εθνική Τράπεζα στον ειδικό προθεσμιακό λογαριασμό 18μηνης διάρκειας Δώρο Εθνικής (για ποσά από 20.000 ευρώ) διπλασιάζει τον τόκο τους μήνες Απρίλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο, που διαμορφώνεται στο 5,8%. Και στην 6μηνη προθεσμίας με καταβολή τόκων κάθε μήνα το επιτόκιο φτάνει μέχρι 3,3%.

Η Alpha Bank στην προθεσμιακή κατάθεση Alpha μηνιαία πρόοδος ξεκινά από το 2,5% και καταλήγει στο 3,6% (12μηνη διάρκεια) και από το 2,9% και φτάνει στο 4,5% στην 18μηνη διάρκεια.

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει λογαριασμό αποταμίευσης με επιτόκιο 4% για κατάθεση από 20 ευρώ.

Η Αγροτική αύξησε στο 2,10% το εισαγωγικό επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης ΑΤΕ Διπλασιάζω (για ποσά από 10.000 ευρώ) το οποίο στη λήξη της κατάθεσης φτάνει και στο 4,20%.

Η Eurobank στην κατάθεση προθεσμίας Step Up προσφέρει επιτόκιο 3,2% στην τρίμηνη και 3,79% στην 12μηνη.

Επίσης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει επιτόκιο που ξεκινά από το 2,3% και φτάνει στο 6% στην 15μηνη κατάθεση προθεσμίας.

Η Τράπεζα Κύπρου στην 6μηνη κατάθεση προθεσμίας 3plus3 το επιτόκιο είναι 2,3% το πρώτο τρίμηνο και 4,5% το δεύτερο τρίμηνο. Στον 12μηνο λογαριασμό Reflex το επιτόκιο αυξάνεται 0,25 κάθε τρίμηνο και ξεκινά από το 3,25% και φτάνει στο 4%.

Η Εμπορική στον λογαριασμό προθεσμίας Υπερέχω προσφέρει επιτόκιο ως 6,5%.

H Proton Bank στην κατάθεση προθεσμίας Proton Best προσφέρει επιτόκιο μέχρι 4,95%.

Η Marfin Egnatia Bank στην 18μηνη κατάθεση προθεσμίας το επιτόκιο ξεκινά από το 3% και φτάνει στο 5,2%.

Η Τράπεζα Αττικής στον λογαριασμό Attica plus προσφέρει επιτόκιο 4,27%.

Επίσης ο προθεσμιακός λογαριασμός plus bonus της FBBank προσφέρει ετήσια απόδοση 5,7%.