ΥΠΟΙΚ: Λάθος ο ΕΝΦΙΑ για το Χαμόγελο του Παιδιού – Δεν θα πληρώσει τις 95.000

[UPD] Ως λανθασμένος χαρακτηρίζεται από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ο ΕΝΦΙΑ ύψους 95.000 ευρώ που κλήθηκε να καταβάλει το Χαμόγελο του Παιδιού. Θα υπάρξει διόρθωση μετά την τροποποιητική δήλωση του εθελοντικού οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η κ. Σαββαΐδου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου» Κώστα Γιαννόπουλο προκειμένου να διευθετηθεί το όλο ζήτημα.

Κατά τη συνομιλία τους διευκρινίστηκε ότι υπάρχει λάθος που αφορά στη φορολογική δήλωση του Οργανισμού, το οποίο συμφωνήθηκε ότι θα διευθετηθεί με τροποποιητική που θα καταθέσει ο Οργανισμός την ερχόμενη εβδομάδα, στην εφορία όπου υπάγεται.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ:

ΕΝΦΙΑ 94.996.52 ευρώ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος και ιδρυτής του Κώστας Γιαννόπουλος!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος καλείται να πληρώσει αυτό το ποσό για τα ακίνητα που διαθέτει για τη φιλοξενία των παιδιών.

«Δεν έχω να το πληρώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» την περασμένη χρονιά στάθηκε δίπλα σε 57.000 παιδιά ενώ φιλοξενεί πολλά από αυτά στα ακίνητα που διαθέτει – δεν είναι όλα ιδιόκτητα – τα οποία κυρίως προέρχονται από δωρεές.

ΠΑΣΟΚ: Να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ το Χαμόγελο του Παιδιού – Να διορθωθεί το λάθος

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε με τον ΕΝΦΙΑ και το «Χαμόγελο του Παιδιού» πήρε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει κι έγινε αποδεκτό ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, εδάφιο ε΄ του Ν. 4223/2013», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Συνεπώς, αν τέθηκε ζήτημα ΕΝΦΙΑ στο “Χαμόγελο του Παιδιού” θα πρόκειται περί λάθους που, όπως και αν προέκυψε, πρέπει να διορθωθεί», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.