Η Volkswagen κατέληξε συμφωνία με τους προμηθευτές

group-hero

Σε συμφωνία με τους προμηθευτές της που είχαν διακόψει την παράδοση κατασκευαστικών κομματιών κατέληξε η Volkswagen AG, δίνοντας τέλος στη νομική διαμάχη που είχε ξεσπάσει, με δυσάρεστες συνέπειες στην παραγωγή αλλά και την εργασία χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εταιρείες CarTrim και ES Automobilguss της Κάτω Σαξονίας είχαν διακόψει την παράδοση μερών δικής τους κατασκευής προς την VW, με το αιτιολογικό ότι ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας επιχείρησε να αλλάξει μονομερώς του όρους των συμβολαίων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων για διαφυγόντα κέρδη πολλών εκατ. ευρώ.

Εξαιτίας της διακοπής της παράδοσης, η VW προέβη σε μείωση του ωραρίου για 28.000 περίπου εργαζομένους, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει την παραγωγή σε έξι εργοστάσια στη Γερμανία.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης τόνισε πως οι προμηθευτές θα ξεκινήσουν και πάλι τις παραδόσεις και όσα εργοστάσια επηρεάστηκαν, σταδιακά θα επανεκκινήσουν την παραγωγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volkswagen, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην δώσουν στη δημοσιότητα τους όρους της συμφωνίας.