Η Attica Bank θα συμμετάσχει στο 3ο επενδυτικό φόρουμ που συνδιοργανώνουν η ΕΧΑΕ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη στις 11-12 Ιουνίου.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:
Θετικές εξελίξεις και αυτόνομη πορεία για την AtticaBank
Στα πλαίσια της χθεσινής εκδήλωσης (Τρίτη 27/05) που πραγματοποίησε η AtticaBank για την ενημέρωση των οικονομικών αναλυτών, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ιωάννης Γαμβρίλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γκίκας Μάναλης και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης τόνισαν, ότι «η AtticaBank θα τα καταφέρει και πάλι και θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της».
Επεσήμαναν δε ότι, «στόχος είναι ο βασικός μέτοχος ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, να πλαισιωθεί τόσο από στρατηγικό επενδυτή καθώς και από επενδυτές από την ελεύθερη αγορά»
Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων, είναι τα τα παρακάτω:
Στοιχεία χρήσης 2013 – Βασικά μεγέθη και αποτελέσματα
Παρά τη ζημιογόνο χρήση (το 2013 ζημιές μετά από φόρους 112.3 εκ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση) πρέπει να τονιστούν οι εξής θετικές εξελίξεις για την Τράπεζα:
– Ετήσια αύξηση καταθέσεων: 13,5%
– ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ATTICABANK-ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2011-2013 (σε ετήσια βάση)

– Ετήσια αύξηση καθαρών επιτοκιακών εσόδων: +9,9%
– Ετήσια αύξηση δανείων: + 3,7%
– Ετήσια αύξηση ενεργητικού: + 4%
– Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας TierI : 11,4%
-Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας: 12%
– Δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων, Δεκ. 2013: 26,6% . Αντίστοιχος δείκτης για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος: περίπου 31,7%

– Δείκτης δανεισμού από ΕΚΤ και ELA(% του Ενεργητικού): 3,69%.
Λοιπά ποιοτικά στοιχεία
– Επιβράδυνση του ρυθμού δημιουργίας νέων δανείων σε καθυστέρηση
– Συνέχιση της συνετής πολιτικής δημιουργίας προβλέψεων για κάλυψη πιστωτικού κινδύνου (αύξηση σωρευμένων προβλέψεων κατά 20,6% σε ετήσια βάση)