Κριστόφ ντε Μαργκερί – ΤΟΤAL :Ανθρωποκτονία ο θάνατός του;

[UPD] Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που οδήγησε στο θάνατο πέντε ανθρώπων μεταξύ των οποίων και του διευθύνοντος συμβούλου της Total, Christophe de Margerie ξεκινούν οι ανακριτικές αρχές της Γαλλίας.

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η  έρευνα γίνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Christophe de Margerie. Επιπλέον, έρευνα ξεκινά και η γαλλική υπηρεσία έρευνας ατυχημάτων ΒΕΑ, η οποία δήλωσε ότι θα στείλει τρεις ερευνητές στη Μόσχα.

«Έχει πλέον γίνει σαφές ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού ήταν σε κατάσταση μέθης» δήλωσε ο Vladimir Markin, επικεφαλής της ρωσικής ερευνητικής ομάδας.

Μετά το θάνατο του de Margerie η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% στο χρηματιστήριο της Γαλλίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νεκρός στη Μόσχα ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL – Έπεσε το αεροπλάνο του  

Τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου TOTAL , του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαργκερί, σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, επιβεβαίωσε ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα: τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί».

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα αυτό να προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon jet-50. Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου πάντως ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό κολοσσό του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχύνει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.

Το αεροδρόμιο Βνούκοβο είναι ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, και διαθέτει τερματικό σταθμό για επιχειρηματικές πτήσεις.