Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρης Παπαδημούλης, για το νομοθετικό πλαίσιο που όπως κατήγγειλε, απαλλάσσει καταχραστές του δημοσίου.
Αυτή η αθλιότητα πρόσθεσε, έχει τις υπογραφές των Μπαλτάκου, Στουρνάρα, Αθανασίου.
«Ο Μπαλτάκος έφυγε, ο Στουρνάρας μετακόμισε, ο Αθανασίου παραμένει υπουργός Δικαιοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
Κατήγγειλε μάλιστα, πως ο Σωτήρης Εμμανουήλ που βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση των υποβρυχίων, έχει ήδη κάνει ενέργειες για να αξιοποιήσει το «δώρο» που του έκανε η κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες,ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε τις καταγγελίες πως νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου οδηγούν σε απαλλαγή καταχραστών του δημόσιου χρήματος.