Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον realfm για τις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς και το Ποτάμι.
«Το παράδοξο είναι ότι ένα νεοπαγές αρχηγικό σχήμα, το ποτάμι του κ. Θεοδωράκη, που το προβάλλουν σκανδαλωδώς, μέσα μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν το μνημόνιο, απειλεί, μέσω του κινδύνου να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα. Αφήστε να δούμε πιο είναι το πρόγραμμά του. Ξέρουμε ποιος είναι ο αρχηγός», σχολίασε για το «Ποτάμι», ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:
«Εμείς, ακόμα και αν επιλέξει ο λαός στην κάλπη να μας δώσει αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε συμμαχίες. Πάνω σε πρόγραμμα και με κριτήριο τη συμφωνία στο πρόγραμμα και τη στράτευση ικανών, έντιμων ανθρώπων».
Για το Eurogroup δήλωσε:
«Η κυβέρνηση, αντί για την ευνοϊκή δήλωση που είχε επιδιώξει δημοσίως εισέπραξε μια προτροπή τελεσιγραφική, βρείτε τα με την τρόικα μέχρι την Κυριακή. Παρόλα αυτά επειδή οι εταίροι θεωρούν αυτή την κυβέρνηση την πιο βολική για την πολιτική τους, την πιέζουν μεν να δεσμεύσει τη χώρα και τον λαό και με άλλα μέτρα, μνημονιακού χαρακτήρα και με νέο μνημόνιο, αλλά λόγω του φόβου για συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη του Μαΐου, νομίζω ότι θα τα βρουν και θα μεταθέσουν, κρύβοντας προσωρινά κάτω από το χαλί, κάποια μέτρα, για μετά τις εκλογές», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:
«Τον Μάιο λήγουν κάποια ομόλογα. Η δόση που περιμένει η κυβέρνηση είναι μια δόση που έπρεπε να έχει δοθεί ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Φτάσαμε στον Μάιο, επειδή όμως τα ομόλογα είναι προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, νομίζω ότι η δόση θα δοθεί παραμονές των ευρωεκλογών και θα προσπαθήσουν να την πουλήσουν ως χάντρες και χρωματιστά καθρεφτάκια στους Έλληνες πολίτες».
«Το ψητό, βρίσκεται στην προσπάθεια να δεσμευθεί η χώρα με νέο μνημόνιο από αυτή την κυβέρνηση έτσι ώστε να δεθούν τα χέρια της επόμενης και το δημοσίευμα του Bloomberg δείχνει ότι και η πίεση για το πόσα λεφτά θα χρειαστούν για ανακεφαλαιοποίηση οι συστημικές τράπεζες, αλλά και το αν και πως θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, είναι μοχλοί σε αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε.
Για την κεντροαριστερά:
«Στον χώρο της αναπροσδιοριζόμενης κεντροαριστεράς, υπάρχει συρρίκνωση και πολυδιάσπαση διότι δεν είναι δυνατον να φτουρήσει κεντροαριστερά στην Ελλάδα, η οποία να είναι εχθρική προς την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ φιλική έως υποτακτική στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι πολύ πιο δεξιά, από τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπάρχει αμοιβαδοποίηση».