Παρέμβαση από την Τράπεζα της Αγγλίας – Έτοιμη να αποδεσμεύσει 250 δισ. στερλίνες

carney

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει 250 δισεκατομμύρια στερλίνες για να διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για τη λειτουργία των αγορών ώστε να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις χρηματαγορές, μετά τη νίκη του Brexit. 

Η Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει τη νομισματική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, τη στιγμή που η βρετανική λίρα καταρρέει μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.

“Η Τράπεζα της Αγγλίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα” αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της για να εγγυηθεί τη νομισματική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη εργαστεί εκτενώς καταρτίζοντας εφεδρικά μέτρα. Η Τράπεζα θα εργαστεί στενά με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το εποπτικό όργανο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη χώρα, δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για την κατάσταση.

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έκαναν βουτιά την ώρα που τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 51,8% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit και το 48,2% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να σημειώσει αιφνίδια πτώση στο άνοιγμα.

“Η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τράπεζες”, σημείωσε η πηγή αυτή.