Τρόμος στο Ιράκ – Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον αμερικανό δημοσιογράφο S. Sotloff

Δεν έχει τέλος η φρίκη στο Ιράκ. Μετά τον ααμερικανό δημοσιογράφο James Foley, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον ομοεθνή συνάδελφό του, S. Sotloff. Ο  Sotloff είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, στο βίντεο ο άτυχος δημοσιογράφος ακούγεται να λέει, λίγο πριν χάσει τη ζωή του: «Είμαι ο Στήβεν Τζόελ Σότλοφ. Είμαι σίγουρος πως ξέρετε ακριβώς ποιος είμαι μέχρι τώρα και γιατί εμφανίζομαι μπροστά σας. Και τώρα είναι η ώρα για το μήνυμά μου.

»Ομπάμα, η εξωτερική σου πολιτική εισβολής στο Ιράκ υποτίθεται ότι έγινε για την προστασία των ζωών των Αμερικανών, οπότε γιατί πληρώνω το τίμημα της επέμβασής σου με τη ζωή μου; Ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάτια των φορολογούμενων αμερικανών και χάσαμε χιλιάδες στρατιώτες στους προηγούμενους πολέμους μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, οπότε γιατί είναι προς το συμφέρον του λαού να ξαναρχίσουμε τον πόλεμο;

»Από τα λίγα που ξέρω για την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι μια εποχή που δεν μπορούσες να κερδίσεις εκλογές χωρίς να υποσχεθείς την απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Ιράκ και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Εδώ είσαι τώρα, Ομπάμα, κοντά στο τέλος της θητείας σου, χωρίς να έχεις πετύχει τίποτα από τα παραπανω, ενώ παραπλανητικά οδηγείς εμάς, τον αμερικανικό λαό στη φωτιά».

Λευκός Οίκος: Είμαστε συγκλονισμένοι

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον βάρβαρο φόνο ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια», ήταν η λιτή δήλωση των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα του νέου βίντεο των τζιχαντιστών, τουλάχιστον ως προς το θάνατο του δημοσιογράφου Στήβεν Σότλοφ.