Παρέμβαση εισαγγελέα για την άθλια επίθεση ακροδεξιών κατά του Γ. Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα

koumoutsakos epithesh

upd: Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Ήδη έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές υπόπτων.

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής ένας από τους δράστες του σημερινού επεισοδίου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του ενός δράστη και γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί.
Για τους άλλους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ο κ. Τόσκας ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει έρευνα και για περισσότερα άτομα.

Σε ότι αφορά την στάση της αστυνομίας ο κ .Τόσκας είπε ότι ήταν η αρμόζουσα, ήταν η δέουσα και πως άντρες των ΜΑΤ προστάτεψαν τον κ. Κουμουτσάκο.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε χθες ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος από μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει.

Αρχικά, με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταματήσουν «να προστατεύουν και να καλύπτουν τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή», καλώντας τον κ. Τόσκα «να αφήσει τα λόγια και να απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

Στο «στόχαστρο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκαν και οι δηλώσεις που έκαναν για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος και ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στον μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής».

Για «υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία» που «οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων» μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Χ.Α. έχει ανεβάσει πολύ υψηλούς τόνους έντασης στη Βουλή τον τελευταίο καιρό και ο πολιτικός κόσμος θα έπρεπε να έχει ένα αρραγές μέτωπο απέναντί της και επέκρινε τη στάση της ΝΔ.

Απαντώντας η Λεωφόρος Συγγρού επισήμανε ότι «η πολιτική αθλιότητα στην οποία κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Έφτασαν στο σημείο να παραποιούν σκόπιμα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που διατυπώνονται ξεκάθαρα από τον πρόεδρό της».

Σε υψηλούς τόνους ήταν το σχόλιο της κυβέρνησης για τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, με το Μέγαρο Μαξίμου να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «για να κρύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, η ΝΔ επένδυσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά».

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος καταγγέλει τη Χρυσή Αυγή ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του, στην Πλατεία Συντάγματος, ονοματίζοντας μάλιστα συγκεκριμένα ως εμπλεκόμενο τον βουλευτή Αντώνη Γρέγο. Καταγγέλει επίσης τον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη ως ηθικό αυτουργό. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν έντονα.  Το ντροπιαστικό για τη Δημοκρατία επεισόδιο έγινε κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντιακών Σωματείων στο Σύνταγμα για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλου για το ζήτημα της γενοκτονίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος δέχτηκε χτυπήματα στο σώμα και το πρόσωπο και με ρούχα σκισμένα, κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει μπαίνοντας  στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Γ. Κουμουτσάκος: Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι

«Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος. «Επειδή είμαι μεταξύ αυτών που υπέστησαν την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι την δικαιολογία το έδαφος και την τροφή για να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις που κάνετε. Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι οι φορείς του ρατσισμού».

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος τόνισε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη και η αποδοκιμασία. Την πράξη αυτή την διέπραξαν ακραία στοιχεία». Και ο κ. Κουμουτσάκος φώναξε από το έδρανό του: «Η Χρυσή Αυγή». Αμέσως άρχισαν φωνές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής.

Ν. Φίλης: Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων;

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Ν. Φίλης εκφράζοντας «συμπάθεια για όσα υπέστη και όσα παραλίγο να υποστεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης που μόλις και διέφυγε από την μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς. Μερικές εκατοντάδες που κερδοσκοπούν πολιτικά, μερικοί που με τρόπο επαγγελματικό, εξοργιστικό, τραμπούκικο κερδοσκοπούν στις μνήμες των ανθρώπων». «Τους τρέφετε», φώναξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ φώναζαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου. «Αυτό δεν σε απαλλάσσει» ακούστηκε από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Παιδείας.

«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν μόλις πρόπερσι με μαχαίρι να χτυπούν φτωχούς ανθρώπους; Ποιοι όπλισαν με μαχαίρι το χέρι για να δολοφονήσει τον Φύσσα;» συνέχισε ο Ν. Φίλης και τόνισε: «Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που και σήμερα απειλούν». Οι διαμαρτυρίες από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζονταν και ο υπουργός σχολίασε πως «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διασπούν την μόλις εκφρασθείσα ομόθυμη καταδίκη».

Από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε όρθιος ο Ηλίας Κασιδιάρης και φώναζε ότι είναι «συκοφάντης». «Να ανακαλέσεις», έλεγαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ακούσθηκε και ένα «άντε γ…σου».

 

  • «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να λέει ο κ. Κουμουτσάκος ότι είναι Χρυσαυγίτες. Να το πάρει πίσω. Να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Ακόμη ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.
  • Ο κ. Κουμουτσάκος πήρε το λόγο και απάντησε στην Χρυσή Αυγή. «Άκουσα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της ακραίας μισαλλόδοξης παράταξης που είναι στο κοινοβούλιο. Επειδή εγώ ήμουν παρών, τόσο η φρασεολογία, όσο και οι πρακτικές όσο και το ότι στην ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ήταν μεταξύ τους ένα λεπτό πριν ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος τον οποίο είδα…», είπε, ενώ όρθιος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός τον διέκοψε. Όμως ο Γ. Κουμουτσάκος συνέχισε: «…μου έδωσαν την δυνατότητα να πω αυτό που είδα. Δεν συνηθίζω να ψεύδομαι και δεν θα το κάνω ποτέ. Ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών είναι ο υπουργός Παιδείας».

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ..

 

Άγνωστοι γρονθοκόπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στο συλλαλητήριο των Ποντίων στο Σύνταγμα

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα, καθώς άγρια επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντιακών Σωματείων στο Σύνταγμα για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλου για το ζήτημα της γενοκτονίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για επίθεση από χρυσαυγίτες.

Όπως υποστήριξε του είπαν:  «τι τον κρατάτε τον Φίλη; Τι κάνατε εσείς για να παραιτηθεί; Όλοι ίδιοι είστε!».

‘Ένταση επικρατεί στη Βουλή, με τον υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι το περιστατικό καταδεικνύει πως το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία.

 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησε νωρίτερα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, με τον ποντιακό ελληνισμό να ζητά την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία υπογράμμισε πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας», στο υπουργείο Παιδείας «προσβάλλει την ιστορική αλήθεια». Την ίδια ώρα, όμως, οι Πόντιοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνουν, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες του Πόντου, ενώ από τα ηχεία ακουγόταν ποντιακή μουσική.

«Ζητήστε μας συγγνώμη», φώναζαν , ζητώντας «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία».

«Φίλη και Ρεπούση, Γιωργακη και Κωστή τη μνήμη βεβηλώσατε, δεν έχετε ντροπή», ήταν ενα απο τα βασικά τους συνθήματα, ενώ μεταξύ άλλων αποκαλούσαν τον κ. Φίλη «προδότη» και κατηγορούσαν τους Έλληνες πολιτικούς για ανθελληνισμό.