Ο καιρός αλλάζει και ο πραγματικός χειμώνας φαίνεται πως ξεκινά τις επόμενες ημέρες, με ψυχρή εισβολή, ενίσχυση των βορείων ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές, ενίσχυση των βορείων ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Από το Σάββατο, οι βοριάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, ακόμη και λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.
Στην Αττική, η μέγιστη θερμοκρασία από τους 17-18 βαθμούς σήμερα, θα υποχωρήσει στους 15-16 την Παρασκευή και στους 12-13 βαθμούς το Σάββατο.
Χιονοπτώσεις αναμένονται περιορισμένες και αφορούν κυρίως τα ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας, όπως την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, κυρίως αύριο. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλός, χωρίς αξιόλογα φαινόμενα.
Μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα παραμείνει σταθερός και ψυχρός, χωρίς ιδιαίτερες βροχές ή χιονοπτώσεις, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες ημέρες για το πώς θα διαμορφωθούν οι καιρικές συνθήκες την αλλαγή του χρόνου.