Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπια πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η θετική δυναμική υποχώρησε σε μια πολυάσχολη εβδομάδα κερδών.

Ο Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,06% στις πρώτες συναλλαγές μετά από τέσσερις θετικές συνεδριάσεις και αυτή την ώρα χάνει 0,07% στις 515,40 μονάδες. Μεικτές τάσεις επικρατούν στους κλαδικούς δείκτες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υποχωρούν κατά 1,45%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου κινούνται κατά 0,4% υψηλότερα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,73%, ο γερμανικός DAX κερδίζει οριακά 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,26%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,07%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,12%.

Οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Sabadell ενισχύθηκαν κατά 5% μετά την άνοδο της αντίπαλης BBVA που υπέβαλε επιθετική προσφορά εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της μικρότερης τράπεζας. Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell απέρριψε μια άλλη προσφορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα οι Ferrovial, Telefonica, EDP, Enel, Pirelli και Salvatore Ferragamo.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να δημοσιεύσει εντός της ημέρας την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια. Αν και είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια αυτό το μήνα, οι επενδυτές θα αναζητήσουν τυχόν ενδείξεις για αλλαγή πολιτικής  από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Νωρίτερα, οι κινεζικές μετοχές αυξήθηκαν, καθώς οι εισαγωγές της Κίνας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και οι εξαγωγές αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ οι υπόλοιπες αγορές της Ασίας κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος