Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση μετοχών του ΤΤ, λόγω μη ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

«Δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση 2011», ανέφερε το ίδιο το ΤΤ.

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε πριν λίγο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.», από σήμερα 30 Αυγούστου 2012, διότι κατόπιν απάντησης σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε, στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας».

Νωρίτερα, το ΤΤ, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι «δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Αυτό επισημαίνει προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε χθες από το Τ.Τ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2011, μέχρι αύριο, Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Πτώση 30% της μετοχής

Εξάλλου, μεγάλες απώλειες 29,71% κατέγραφε, πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης, η τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι «το ΤΤ είναι μη βιώσιμο, όπως έκριναν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Όπως εκτίμησαν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η πτώση οφειλόταν κυρίως σε ανησυχίες μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε περίπτωση διαχωρισμού του φορέα σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και πώληση της «καλής» τράπεζας σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το Τ.Τ ενδιαφέρουν πάνω από 70.000 μετόχους που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ το δημόσιο κατέχει ποσοστό 35%.