>Ανοδική αντίδραση επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, ΑΤΕ και Τ.Τ. στην "κορυφή" των κερδών

>
Αλλαγή τάσης διαφαίνεται λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής στο Χ.Α. Οι απώλειες του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., που βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα σε ποσοστό έως και 1,7%, περιορίζονται σημαντικά, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχεται σήμερα μία νέα εξέλιξη, η οποία προέκυψε από τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα και αφορά την προτροπή της δεύτερης για πρόγραμμα-μαμούθ αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

Μικτές τάσεις εμφανίζουν οι τράπεζες, με το εύρος διακύμανσης του τραπεζικού δείκτη να διαμορφώνεται σε 3,50% (50 μονάδες) ενώ οι μετοχές των ΑΤΕ και Τ.Τ. βρίσκονται στην “κορυφή” των κερδών του FTSE20 με “άλμα” 14,5% και 10,5% αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον στρέφεται και στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η θυγατρική της ΕΤΕ στην Τουρκία, Finansbank, της οποίας τα καθαρά κέρδη για το 2010 διαμορφώθηκαν στα 922,9 εκατ. τουρκικές λίρες (578,8 εκατ. δολάρια), έναντι 553,9 εκατ. λιρών το 2009, ενώ οι χορηγήσεις ενισχύθηκαν σε ποσοστό 35%.

«Η έντονη μεταβλητότητα χθες αποδίδεται στο ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει αναφορικά με την λύση στο θέμα του δανεισμού της χώρας, αλλά και στην παρουσία ισχυρών κερδών σε όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Χωρίς να αποκλείεται σήμερα κάποιας μορφής ανοδική αντίδραση με όριο τις 1.650 μονάδες, θα ήμασταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί να ακολουθήσουμε μια ανοδική κίνηση που στερείται κάποιων θετικών νέων» προσθέτει η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η χθεσινή κίνηση μπορεί να αποτελεί την αρχή μιας περιόδου ταλαιπωρίας για την αγορά, η οποία θα εξαρτηθεί από την διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου δημοσιονομικής λύσης στην σύνοδο κορυφής της 11ης Μαρτίου».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.641,36 μονάδες με κέρδη 0,57%. Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί στο Χ.Α. περίπου 35,16 εκατ. τεμάχια αξίας 105 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 72 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 91 ενισχύονται και 98 διατηρούνται αμετάβλητες.

Του Δημήτρη Ζάντζα
Πηγή:www.capital.gr