Γερμανία: Ακύρωση όλων των πτήσεων σήμερα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω απεργίας

Ακυρώθηκαν σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου (BER) λόγω της προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων εδάφους που κήρυξε το συνδικάτο Ver.di εν όψει των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.

Η κινητοποίηση, η οποία άρχισε στις 3.30 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, αφορά τους 6.000 εργαζομένους στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, ασφάλειας αεροπλοΐας και διαχείρισης αποσκευών και πλήττει περίπου 35.000 επιβάτες, καθώς σήμερα δεν μπορεί να εκτελεστεί καμία πτήση. Οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν στους πελάτες τους τη δυνατότητα εκ νέου κράτησης ή σιδηροδρομικής μετακίνησης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται εκτροπή των πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Δρέσδης και της Λειψίας/Χάλε.

Το συνδικάτο Ver.di διεκδικεί μηνιαίες αυξήσεις 500 ευρώ για τους εργαζομένους και κλαδικές συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, ενώ η πλευρά των εργοδοτών προωθεί συμβάσεις σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Οι επόμενες φάσεις διαπραγματεύσεων έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου και τις 8 Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείονται νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.