Δημοσκόπηση ALCO: Στο 3,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έπεισε η συγγνώμη Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Μικραίνει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους καταλογίζει η πλειοψηφία των πολιτών για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι οργή και απογοήτευση.

Η συνολική εικόνα της κυβέρνησης επλήγη πολύ αρνητικά από την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με το 44% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση και τέλος, πάνω από το 50% δεν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δυστύχημα.

Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στις 3,6 μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, κάτω δηλαδή από τις 4 μονάδες της προηγούμενης δημοσκόπησης της Pulse.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 9,3%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική λύση 3,8, το ΜεΡΑ 25 3,4%, Έλληνες 3,4%, Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 6%, 13,8% αναποφάσιστοι.

Στην παράσταση νίκης, πρώτη αναδεικνύεται η ΝΔ με 44%, ακολουθεί η επιλογή «δεν ξέρω» με 38%, ο με ΣΥΡΙΖΑ 12% και το «άλλο» με 6%.

Μητσοτάκης VS Τσίπρας

Όσον αφορά στη σύγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποιον πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, νικητής είναι ο «κανένας» με 36%.

Αναλυτικά:

  • Κανένας 36%
  • Κυριάκος Μητσοτάκης 33%
  • Αλέξης Τσίπρας 26%
  • ΔΞ/ΔΑ 5%

Στο ερώτημα ποια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις ήταν καλύτερες, το 34% απάντησε πως ήταν κακές και οι δυο, το 35% θεωρεί καλύτερη εκείνη της ΝΔ, το 27% εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και το 4% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Η τραγωδία των Τεμπών προκαλεί οργή στους Έλληνες που θεωρούν υπεύθυνους όλους τους φορείς για τον θάνατο των 57 ανθρώπων.

Στην ερώτηση αν για το δυστύχημα των Τεμπών έχει ή όχι ευθύνη κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα ή φορείς, οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές:

  • ΟΣΕ: Ναι 95%, όχι 5%, 2% ΔΞ/ΔΑ
  • Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι 91%, όχι 7%, 2% ΔΞ/ΔΑ
  • Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ναι 90%, όχι 6%, 4% ΔΞ/ΔΑ
  • Όλες οι κυβερνήσεις: Ναι 87%, όχι 9%, 4% ΔΞ/ΔΑ
  • Η σημερινή κυβέρνηση: Ναι 86%, όχι 9%, 5% ΔΞ/ΔΑ
  • Hellenic Train: Ναι 77%, όχι 5%, 18% ΔΞ/ΔΑ

Πόσο έχει επηρεάσει τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης η τραγωδία των Τεμπών: Πολύ αρνητικά 44%, αρκετά 27%, λίγο 12%, καθόλου 13%, ΔΞ/ΔΑ 4%

Για τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, το 52% απάντησε πως δεν τη θεωρεί ειλικρινή, έναντι του 36%. Το 12% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Όσο για το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στους πολίτες για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, είναι η οργή και η απογοήτευση με 33% και 32% αντίστοιχα.