Έντονη νευρικότητα και μικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πορεία της σύγκρουσης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, αλλά και τις προοπτικές επανέναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται από νωρίς ο κλάδος ειδών πολυτελείας, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσαν οι Kering και Hermes. Η επιδείνωση του κλίματος στη Μέση Ανατολή φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις, ιδιαίτερα λόγω της μείωσης των τουριστικών ροών.
Ειδικότερα, η Hermes καταγράφει «βουτιά» 14%, ενώ η Kering υποχωρεί κατά 10%. Αρνητική ήταν η επίδραση και στο σύνολο του κλάδου πολυτελείας, με τις Burberry, Christian Dior, LVMH και Moncler να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με απώλειες από 2% έως 3%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,04% στις 620 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% στις 10.629 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,05% στις 24.056 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,60% στις 8.277 μονάδες.



