Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: μεικτά πρόσημα με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Ιράν

Με μικτά πρόσημα και χωρίς σαφή κατεύθυνση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο με το Ιράν, αλλά και τη νέα δέσμη εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η μετοχή της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας Rheinmetall σημειώνει άνοδο 1%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς τη Δευτέρα.

Η ιταλική τράπεζα UniCredit δημοσίευσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, καταγράφοντας το 21ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφόρας ανάπτυξης και την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της. Τ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,45% στις 608 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,7%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,84%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,69% και ο ιταλικός FTSE MIB εκτινάσσεται 1,5%.