Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, οι ασιατικές αγορές σήμερα, με την Ιαπωνία να ηγείται των κερδών μετά τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα, παρά την αναπάντεχη παραίτηση του Πρωθυπουργού Σιγκερού Ισίμπα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας κατέγραψε αύξηση 1,5%, ενώ ο δείκτης TOPIX ανέβηκε κατά 1,1%, φτάνοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο  

Επίσης, οι αγορές στην Κίνα παρουσίασαν μικτές τάσεις, με τον δείκτη Shanghai Shenzhen CSI 300 να καταγράφει μικρή πτώση, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέβηκαν κατά περίπου 0,2%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI προσέθεσε 0,1%, ενώ ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης παρουσίασε επίσης μικρή αύξηση.

Αντίθετα, στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 παρουσίασε υστέρηση, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης απομάκρυναν τους επενδυτές από τους τομείς που σχετίζονται με την οικονομία, όπως οι εξορύξεις και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.