Κέρδη την Πέμπτη στις ευρωπαϊκές αγορές, με την πτώση των τιμών του πετρελαίου και με τον πληθωρισμό Αυγούστου της ευρωζώνης να αναθεωρείται αναθεωρήθηκε ελαφρώς προς τα κάτω, στο 3,2% από την αρχική εκτίμηση του 3,3%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 642,6 μονάδες.
Ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 25.733,26 μονάδες, ο CAC 40 0,57% στις 8.186,93 μονάδες, ο FTSE 100 1,2% στις 10.816,14 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB 0,80% υψηλότερα στις 52.385,50 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 1,02% στις 19.836,20 μονάδες.
Θετική για τις αγορές στην Ευρώπη η Deutsche Bank
Υψηλότερα επιτόκια, υψηλότερος πληθωρισμός, αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα και ανησυχίες σχετικά με τις δαπάνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτά είναι τα “κακά” νέα για τις μετοχές, όπως επισημαίνει η Deutsche Bank. Είναι όμως πραγματικά κίνδυνοι για τις μετοχές; Κατά την άποψη της γερμανική τράπεζας, όχι. Έτσι, αναμένει πως οι αγορές θα διατηρήσουν τη δυναμική τους, εφόσον τα υψηλότερα επιτόκια συνοδεύονται από στοιχεία που δείχνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό. Εκτιμά επίσης ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα οι τρέχουσες πιέσεις στην αγορά και στο πολιτικό σκηνικό να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και να ενισχύσουν το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές.
