Μεικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η πλειοψηφία εξ αυτών παρουσίασε αδύναμη εικόνα, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονταν νέα σημάδια επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης στον τομέα της μεταποίησης στην Κίνα, ενώ οι δείκτες της Νότιας Κορέας εκτοξεύθηκαν σε ιστορικά υψηλά, λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή απόδοση των μεγάλων κατασκευαστών τσιπ.
Η Νότια Κορέα ξεχώρισε ως η πιο θετική αγορά της περιοχής, καθώς τα δεδομένα της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,6% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για ελαφριά πτώση.
Ο δείκτης KOSPI εκτοξεύθηκε κατά 2,4% φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό των 4.216,93 μονάδων.
Ο δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 στην Κίνα υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος.
Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 0,6%.
Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης κέρδισε 0,4%.
Οι αγορές στην Ιαπωνία ήταν κλειστές λόγω εθνικής αργίας.