Με κέρδη η Wall και στη συνεδρίαση της Πέμπτης – Ρεκόρ S&P 500 και Dow

Με κέρδη η Wall και στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους S&P 500 και Dow να σημειώνουν νέα ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 45.636,90 μονάδες, ο S&P 500  0,32% στις 6.501,86 μονάδες και ο Nasdaq  0,53% στις 21.705,16 μονάδες.

Η Nvidia –η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 8% του S&P 500– ανακοίνωσε αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall με αύξηση των εσόδων κατά 56%. Η πρόβλεψη για έσοδα γ’ τριμήνου ήταν επίσης καλύτερη των προσδοκιών, χάρη στη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για τα chips τεχνητής νοημοσύνης της από παρόχους υπηρεσιών cloud, οι οποίοι επεκτείνουν τις υποδομές τους για να υποστηρίξουν τεχνολογίες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia  αναμένει έσοδα 54 δισ. δολαρίων (+/- 2%) για το τρίτο τρίμηνο, έναντι μέσης εκτίμησης αναλυτών στα 53,14 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε ότι η εκτίμηση δεν περιλαμβάνει πωλήσεις των chip H20 προς την Κίνα, καθώς οι περιορισμοί από τις αμερικανικές αρχές παραμένουν σε ισχύ.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα, ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε απώλειες 0,82% στις σημερινές συναλλαγές. \
Ο τίτλος της από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί πάνω από 33%, ξεπερνώντας την άνοδο σχεδόν 10% του δείκτη S&P 500.