Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πλέον βέβαιη τη μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve την Τετάρτη. Ενδεικτικό το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,038% και του 2ετούς στο 3,537%.
Ενθαρρυντικά για την πορεία της αγοράς λειτούργησαν και τα μηνύματα από το νέο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, όπου και επετεύχθη συμφωνία και για το TikTok, για την πώληση του αμερικανικού βραχίονα σε Αμερικανό ιδιοκτήτη από την ByteDance.
-O Dow Jones έκλεισε στις 45.883 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,11%.
-Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,47% κλείνοντας σε επίπεδο ρεκόρ, στις 6.615 μονάδες.
O Nasdaq με άνοδο 0,94% έπιασε νέο ρεκόρ στις 22.348 μονάδες.
Η Tesla ενισχύθηκε άνω του 3,5%, καλύπτοντας όλες τις απώλειες του 2025, μετά την αγορά μετοχών αξίας 1 δισ. δολαρίων από τον Έλον Μασκ ενώ η Alphabet αποτελεί πλέον την τέταρτη εταιρεία της Wall Street που ξεπέρασε το όριο των 3 τρισ. δολαρίων όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της, μαζί με την Nvidia, την Apple και την Microsoft.
Πτώση για την Nvidia πάντως την Δευτέρα, μετά την είδηση πως έχει μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου που την ερευνά για πιθανή παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων.
—Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία μπορεί είτε να ενισχύσουν το αφήγημα της «ομαλής προσγείωσης» είτε να προκαλέσουν νέες ανησυχίες για την καταναλωτική ζήτηση.
—Η κεντρική τράπεζα θα δημοσιεύσει την Τετάρτη τις νέες προβλέψεις των οικονομολόγων της για την πορεία της οικονομίας και τις εκτιμήσεις της για την τροχιά των επιτοκίων, με βάση τις απόψεις για το πως θα εξελιχθεί ο πληθωρισμός.