Νέα, μικρά κέρδη στη Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Νέα, μικρά κέρδη στη Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για «shutdown» των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών.  Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο NBC News ότι ενδέχεται να υπάρξουν μαζικές απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων αν το Κογκρέσο δεν αποτρέψει το ενδεχόμενο «λουκέτου».

Η αγορά εκτιμά ότι η Fed  θα επιμείνει στην πορεία χαλάρωσης της πολιτικής της, παρά τον αυξημένο πληθωρισμό και τον κίνδυνο οι δασμοί να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά  0,13% στις 46.316 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,26% στις 6.661 μονάδες και o Nasdaq  0,48% στις 22.591 μονάδες.

 

 

 

Επιπλέον, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,14% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 3,63%.