Οι τράπεζες έριξαν τις ευρωαγορές την Παρασκευή – Πτώση και στις μετοχές αμυντικών βιομηχανιών

Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωαγορές την Παρασκευή μετά τις ανησυχίες που προκλήθηκαν για μη εξυπηρετούμενα δάνεια περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ αλλά και από την είδηση ότι η  ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού κατέληξε σε συμφωνία για ένα σύνθετο σχέδιο που προβλέπει ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα συνεισφέρουν περίπου 11 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Βloomberg: H Ιταλία ζητά 11 δισ. από τράπεζες και ασφαλιστικές για τα επόμενα τρία χρόνια

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε  0,9% χαμηλότερα, με πιέσεις σε Deutsche Bank, Barclays, Unicredit και BNP Paribas.

Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά  0,9% στις 9.354 μονάδες, ο CAC40 0,2% στις 8.174 μονάδες και ο DAX  σημείωσε βουτιά 1,8% στις 23.830 μονάδες. Ο FTSE MIB του Μιλάνου διαμορφώθηκε 1,5% χαμηλότερα στις 41.758 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να καταγράφει απώλειες 0,2% στις 15.609 μονάδες.

iσχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι αμυντικές μετοχές (-2,9%), μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου  ότι θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με τον  Βλαντίμιρ Πούτιν,  στη Βουδαπέστη. Η μετοχή της Rheinmetall σημείωσε πτώση 5,7%, της Hensoldt έχασε 6,8%, ενώ της Renk γνώρισε απώλειες 4,3%.

 

—H μετοχή της Novo Nordisk έχασε 6%, αφού ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του Ozempic