Αρχική Πρόσωπα Παναγόπουλος προς ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ: Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν...

Παναγόπουλος προς ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ: Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για την πορεία μου

“Θέσαμε άμεσα σε αναστολή την κομματική ιδιότητα του Γιάννη Παναγόπουλου, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση για την οποία ερευνάται και δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως για κάθε Έλληνα πολίτη. Πιστεύουμε επίσης, από θέση αρχής, για την προάσπιση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος, ότι ο κ. Παναγόπουλος οφείλει να διευκολύνει, παραιτούμενος των φιλοδοξιών του να ηγηθεί της ΓΣΕΕ”, αναφέρει στην απόφασή της η Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ και τονίζει: ”

Το ΠΑΣΟΚ ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Οφείλουμε όλοι και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, που έχει ιστορική σχέση με τους εργαζόμενους, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έφεραν στην επιφάνεια, για μια ακόμα φορά, τα τελευταία γεγονότα και αφορούν, μεταξύ άλλων, την κρίση αντιπροσωπευτικότητας και αξιοπιστίας, τον αναγκαίο απεγκλωβισμό από κατεστημένες εξουσιαστικές αντιλήψεις, καθώς και από κάθε είδους εξαρτήσεις. Τη μάχη αυτή θα την δώσουμε μαζί με τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, που δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας, στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που λειτουργούν στα πλαίσια των πολιτικών μας θέσεων και καταστατικών προβλέψεων και συμμετέχουν στο Κίνημά μας γιατί έχουν πίστη στις κοινές μας αξίες, στους στόχους που επιδιώκουμε, στον αγώνα που δίνουμε. Όλους αυτούς, τους καλούμε να συμμετέχουν και να συζητήσουμε στον προσυνεδριακό διάλογο, στο συνέδριό μας και στις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

“Δεν αντιδικώ με το κόμμα μου”, απαντά ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

“Με βρίσκει σύμφωνο το σύνολο του σχεδίου αποφάσεων της ΚΟΕΣ. Οφείλω όμως να υπογραμμίσω ότι στη θέση που υπηρετώ δεν με εξέλεξε καμία κομματική επιτροπή, αλλά χιλιάδες εργαζόμενοι που εμπιστεύτηκαν τη φωνή και τους αγώνες μας. Εκείνοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για την πορεία μου συνδικαλιστικά, γιατί η παράταξη που ηγούμαι δεν αποτελεί κομματική προέκταση, αλλά είναι αυτόνομη και ακηδεμόνευτη”.

“Στόχος μου να οδηγήσω την παράταξή της οποίας ηγούμαι, την ΠΑΣΚΕ, σε ένα ακόμη νικηφόρο συνέδριο. Μοναδική μου μέριμνα είναι η ενότητα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η ενίσχυση μιας μεγάλης, μαχητικής παράταξης που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα του κόσμου της μισθωτής  εργασίας”.