Πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Μεγάλη η πορεία στο Κερατσίνι, στη μνήμη του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” πριν 13 χρόνια.

Στην κεφαλή της πορείας βισκόταν η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, συγγενείς και φίλοι. Καθ’ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της ναζιστικής οργάνωσης απαιτώντας να μην υπάρξει άλλο θύμα.

Αυτή η δολοφονία αποτέλεσε το έναυσμα για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως χαρακτηρίστηκε η «Χ.Α.» με αποτέλεσμα να συλληφθούν τα περισσότερα αρχηγικά της μέλη και να φυλακιστούν. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης πολλές φορές οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της αποφυλάκισης του Ηλία Κασσιδιάρη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχθούν αναβίωση της άκρας δεξιάς στη χώρα μας.

Η πορεία ήταν καθ’όλα ειρηνική, αλλά με έντονο παλμό . Διακριτική ήταν η μεγάλη αστυνομική δύναμη που βρισκόταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν απρόοπτα .