Ράλι στη Wall Street από τις νέες ελπίδες για συνομιλίες ΗΠΑ -Ιράν – Αυξημένα κέρδη από Citigroup, Wells Fargo

Ισχυρά κέρδη την Τρίτη στη  Wall Street την Τρίτη, από τις νέες ελπίδες για συνομιλίες ΗΠΑ -Ιράν.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 317,14 μονάδων  -0,66%, στις 48.535,39 μονάδες,  ο S&P 500  1,17%  κλείνοντας στις 6.966,78 μονάδες και ο Nasdaq  1,95%, στις 23.635,92 μονάδες.

Ο S&P 500 διέγραψε  όλες τις απώλειες που προκλήθηκαν από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν.

—Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν τον Μάρτιο  αλλά σημαντικά λιγότερο από το αναμενόμενο, καθώς η επίδραση του πολέμου στο Ιράν στις τιμές ενέργειας αναζωπύρωσε τους φόβους για νέα έκρηξη του πληθωρισμού.

—Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η JPMorgan Chase για το α’ τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν και ο τίτλος της έκλεισε με απώλειες 0,71%.

—Η Citigroup, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση 42% στα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα οποία ανήλθαν σε 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 3,06 δολάρια ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

—-Η Wells Fargo σημείωσε καθαρά κέρδη 5,25 δισ. δολάρια – 1,60 δολάρια ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2026 έναντι 4,89 δισ. δολαρίων -1,38 δολάριων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.